wij zijn….

Ons kleine bungalowparkje Vakantiehuisjes De Duif, ligt in zuid-oost Drenthe, in het dorp De Kiel, onder de rook van Schoonoord en aan de rand van het Slenerbos. Op de website RondomDe Kiel kunt u meer over het dorp lezen.
De Duif ligt aan de rustige N376 , halverwege Assen (22 km) en Emmen (18 km).

Wij proberen ons parkje op christelijke wijze te beheren. Dat betekent dat wij er naar streven uw opvattingen en privacy te respecteren. U krijgt uitstekende waar voor uw geld, zonder geniepige “kleine lettertjes”. Wij doen er veel aan u een fijne vakantie te bezorgen.

De huisjes staan achter het hoofdhuis in het bijbehorende parkje.

‘Benjamin’ misleidt u. Het lijkt een huisje maar is slechts het gereedschapshok

De stam van de enorme conifeer achter het hoofdhuis dient nu als tafelpoot op het nieuwe ontmoetings-terrasje of als rustpunt waar u op uw gemak onze beeldentuin kan bekijken.

Ieder huisje heeft een eigen tuin met (bloeiende) vaste planten en struikgewas, strategisch geplaatst zodat u verzekerd bent van uw privacy. Uw terras heeft uiteraard tuinmeubels en een zonneparasol, maar u kunt altijd wel een schaduwplekje vinden. Daar kunt u ook een sigaretje opsteken, maar binnen niet.

De tuinen worden met liefde verzorgd, waarbij ze zo kleurvol mogelijk zijn, voor die gezellige aanblik.

Blader in alle rust door het mandje met toeristische folders uit de hele omgeving. Ook de map met wandel- en fietsroutes hebben we met zorg voor u samengesteld. Al met al, veel meer informatie dan u in deze vakantie kunt behappen….!

 

Alle huisjes hebben goede bedden met dekbedden en hoofdkussens. Voor de tweepersoonsbedden (200 x 140cm) zijn zowel tweepersoons dekbedden als 2 eenpersoons dekbedden aanwezig. U kunt zelf het linnengoed meenemen, of van ons huren. Er is meer dan voldoende kastruimte.

Voor een klein bedrag dat u zelf mag bepalen,  kunt u per dag van ons huren:
* tafel barbeque
* steengrill
* gourmet set
* fondue set
* hete lucht oven
* huishoudmachine
* rijst/groente stomer
* blender
*mixer
* staafmixer
* tosti ijzer
* wok
* broodrooster
* koelbox met koelelementen
* thermoskannen.

De opbrengst komt 100% ten goede van het kleuterschoolprojekt in Tanzania. In uw huisje kunt u daar meer over lezen.

En als het weer een keertje minder meewerkt, kunt u voor uw vertier een gezellig spelletje spelen uit de spellendoos.

De kids hebben hun eigen, uitgebreide speel- ven vertierbox. Hiervoor vragen we een kleine bijdrage, ook voor de kleuterschool in Tanzania.

U kunt een wasje draaien en drogen in de wasruimte.

Als u iets bijzonders te vieren heeft, kunnen we ook wel eens voor een bijzondere verrassing zorgen zoals een ontbijtje of een pakketje of een bloemetje of………………….?
We denken met u mee.

En als het weer meezit, maken we met zijn allen een echt feest van het ontbijt. Om nooit meer te vergeten.

Natuurlijk kunt u uw eigen fietsen meenemen. Als u het makkelijker vindt bij ons een fiets voor een dagje tussendoor te huren, kan dat ook. Ze kunnen droog gestald worden onder het prieeltje.

Het hele terrein is omheind met kip-, hond- en childproof hekwerk. Kleine honden mogen loslopen, als anderen er geen bewaar tegen hebben. Onze twee kipjes amuseren zich in hun eigen grote ren.
                     

Streekbussen rijden ieder uur, op het uur, naar Assen en Emmen. Na een half uurtje dropt de bus u in het centrum voor een dagje zorgeloos winkelen of cultuur zoeken.